Bursa Uludağ Üniversitesi Mennan Pasinli Atçılık Meslek Yüksekokulu öğrencileri, Parelli Doğal At Binme Programı'ndaki 7 farklı oyun sayesinde güvene dayalı sistemle 6 ayda atları eğitiyor.
Bursa Uludağ Üniversitesi Mennan Pasinli Atçılık Meslek Yüksekokulu öğrencileri, ABD'li at eğitmeni Pat Parelli'nin Parelli Doğal At Binme Programı'ndaki "dostça oyun", "kirpi oyunu", "sürüş oyunu", "yo-yo oyunu", "daire oyunu", "yan oyun" ve "sıkıştırma oyunu" ile atları eğitiyor.
Atçılığı dünya standartlarına uygun öğretmek, sektör ihtiyacı ve gelişimi için nitelikli öğrenciler yetiştirmek amacıyla 2013-14 yılında eğitim-öğretim hayatına başlayan yüksekokul, 12 yıldır sektöre kalifiye çalışan yetiştiriyor. 117 öğrencisi bulunan yüksekokulda 1. sınıfta pratik, 2. sınıfta ise teorik eğitim veriliyor.
"Uzun üzengi" denilen profesyonel binişlere ve "düz koşu" adı verilen yarış atçılığına antrenör yetiştiren okulun öğrencileri, binicilik, antrenörlük, at hastalıkları, spor yönetimi gibi eğitimler alıyor.
Atçılığa gönül veren geleceğin antrenörleri, ata yaklaşma, iletişim kurma, temel binicilik eğitimleri, besleme, antrene etme gibi birçok konuda bilgi sahibi oluyor.
Eğitimde temel seviyeye ulaşan öğrenciler, ABD'li at eğitmeni Pat Parelli'nin geliştirdiği teknikle atlarla aralarında duygusal bağ kuran öğrenciler, "dostça oyun", "kirpi oyunu", "sürüş oyunu", "yo-yo oyunu", "daire oyunu", "yan oyun" ve "sıkıştırma oyunu"ndan oluşan Parelli Doğal At Binme Programı ile hem atları eğitiyor, hem de antrenörlük hayatına ilk adımı atıyor.
Mennan Pasinli Atçılık Meslek Yüksekokulu Atçılık ve Antrenörlüğü Programı'nda görevli öğretim görevlisi Soner Demir, Parelli Doğal At Binme Programı'nı 6 ay süreyle uyguladıklarını ve sonuçlarını TÜBİTAK'ın sistemine yüklediklerini aktardı.