Yavru ayılar Güvende
Bingöl’de bir çoban ve Karabük’te orman işçileri iki yavru boz ayı buldu. Bulut ve Yağmur ismi verilen yavru ayılar, Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri tarafından Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’ne getirilerek koruma altına alındı.
Bingöl’de bir çoban ve Karabük’te orman işçileri iki yavru boz ayı buldu. Bulut ve Yağmur ismi verilen yavru ayılar, Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri tarafından Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’ne getirilerek koruma altına alındı.
Karabük’ün Yenice ilçesinde 20 Mart’ta 1,5 aylık yavru boz ayı bulan orman işçileri, bitkin haldeki ayıyı Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerine bildirdi. İlk müdahalenin ardından Celal Acar Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’ne götürülen yavru ayıya ‘Bulut’ adı verildi. Bulut’un kontrollerinde 2 kilo 720 gram ağırlığında olduğu tespit edilerek, özel beslenme programına başlandı.
İLGİLİ HABERLER
- TÜRKINFORM gündemde öne çıkanlar19 Mart 2025Gündem
- TÜRKINFORM gündemde öne çıkanlar18 Mart 2025Gündem
- TÜRKINFORM gündemde öne çıkanlar17 Mart 2025Gündem
Bulut’un bulunmasından 23 gün sonra Yağmur bulundu
Bingöl’de ise 12 Nisan’da bir çobanın bulduğu dişi yavru boz ayı da koruma altına alındı. 1,5 aylık olduğu belirlenen yavru ayı, rehabilitasyon merkezine gönderildi, burada yavru ayıya ‘Yağmur’ adı verildi. Yağmur’un ağırlığı ise 4 kilo 200 gram olarak ölçüldü. Böylece iki yavru ayınında kontrolleri tamamlandı. Yağmur ve Bulut’un sağlık kontrolleri beslenme uzmanları tarafından özel diyetlerle yapılıyor.
73 ayıya ev sahipliği yapan barınakta, her gün sağlık kontrolleri ve kilo ölçümlerinin yanı sıra yavru ayılar günde 6 kez laktozsuz süt, bal, haşlanmış yumurta, krema ve multivitamin takviyesiyle beslenmekte. Merkezdeki hayvanların bakımıyla ilgilenen barınak çalışanları sevimli yavruların keyifli anlarına şahit olmaktan mutluluk duyduklarını belirtti.
Rehabilitasyon sürecinde yavru ayıların doğal içgüdülerini kaybetmemesi için insan teması minimum düzeyde tutuluyor.
Uzmanlar, yavruların doğaya dönme şanslarını artırmak için mümkün olduğunca doğal bir ortamda büyümelerine özen gösteriyor. Yaşam alanlarında tırmanabilecekleri küçük ağaçlar, saklanabilecekleri alanlar ve oyun için doğal malzemeler bulunuyor.
SON DAKİKA
- İstanbullular dikkat! İki metro istasyonu kapatılacak19 Nisan 2025Gündem
- Bir çay tabağı için 10 yıl mahkemelik oldular! Karar çıktı: o çay tabağı kime ait?19 Nisan 2025Çok Konuşulan Olaylar
- Orta Asya Türkiye'yi bağrına bastı! Bu sonuçlar ilk kez yayınlandı19 Nisan 2025Dünya
- Günde kaç bardak su içmeliyiz? Cevap sandığınızdan çok farklı!19 Nisan 2025Sağlık
- Trump'tan sürpriz hamle! O coin sahiplerine özel akşam yemeği19 Nisan 2025Ekonomi
- iPhone 17'nin yeni tasarımı ortaya çıktı – Bu değişiklik şaşkınlık yaratacak!19 Nisan 2025Donanım
- Star Wars gerçek mi oluyor? İki güneşin etrafında dönen gezegen tespit edildi!19 Nisan 2025Teknoloji
- Beğen%0
- Bunu Beğenmedim%0
- Ha-ha%0
- Şaşırtıcı%0
- Üzücü%0
- Öfke Uyandırıyor%0
İlk yorum yapan siz olun