ROKETSAN Endonezya'da ortak üretim tesisi kuruyor
ROKETSAN, Endonezya ile stratejik bir ortaklık kurarak, savunma sanayisinde önemli bir adım attı. Genel Müdür Murat İkinci, "Türkiye'nin savunma sanayindeki işbirlikleri sadece bir ürün satmaktan ibaret değil," diyerek, ortak üretim tesisi kurulması için imzalanan sözleşmeye dair açıklamalarda bulundu.
Antalya Diplomasi Forumu 2025, Türkiye’nin diplomatik alandaki en önemli etkinliklerinden biri olarak dikkat çekiyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın ev sahipliğinde düzenlenen forumda, Türkiye’nin savunma sanayii önemli bir gündem maddesi olarak öne çıktı. Etkinliğe katılan ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci, Türkiye’nin savunma sanayii alanındaki işbirliklerini geliştirme hedeflerini paylaştı.
ROKETSAN’ın Uluslararası İşbirliği Hedefi
Forumda gerçekleştirdiği görüşmelerle ilgili açıklamalarda bulunan İkinci, “Önümüzdeki dönemde Türk savunma sanayinin ihracatını hızlı artırabilmek için uluslararası ilişkilerin, uluslararası işbirlikteliklerinin çok hızlı artırılmasını hedefliyoruz. En son bizim de yayınlamış olduğumuz Endonezya ile bir ortak üretim sözleşmemiz, ortak üretim tesisi kurma projemiz var, bu konuda Endonezya Cumhurbaşkanı da buradaydı, onunla direkt görüşme fırsatı yakaladık. Bu ilişkilerin hızlı bir şekilde yukarıya taşınması bizim ülkemizin savunma sanayi ihracatının da artırılması için kritik önem arz ediyor.” dedi.
Ortak Üretim Tesisi Kuruluyor
İLGİLİ HABERLER
- TÜRKINFORM gündemde öne çıkanlar19 Mart 2025Gündem
- TÜRKINFORM gündemde öne çıkanlar18 Mart 2025Gündem
- TÜRKINFORM gündemde öne çıkanlar17 Mart 2025Gündem
ROKETSAN’ın Endonezya ile gerçekleştirdiği ortak üretim sözleşmesinin detaylarına da değinen İkinci, anlaşmanın gemisavar füzeleri, seyir füzeleri ve çeşitli akıllı mühimmat sistemlerinin üretimini kapsadığını belirtti. Ortaklık kapsamında, teknoloji transferi, yerel savunma sanayi altyapısının güçlendirilmesi ve Endonezyalı mühendisler için eğitim programları yer alıyor.
Savunma Sanayiinde Türkiye’nin Güçlü Konumu
Türkiye’nin savunma sanayindeki işbirliklerinin sadece ürün satışı ile sınırlı kalmadığını, aynı zamanda teknoloji geliştirme alanında da büyük fırsatlar sunduğunu vurgulayan İkinci, “Türkiye’nin savunma sanayindeki işbirlikleri sadece bir ürün satmaktan ibaret değil. Türkiye aslında dost ve kardeş ülkelere, müttefik ülkelere, savunma sanayi konusunda birlikte teknoloji geliştirmeyi de sunuyor. Bu bize şöyle bir alan açıyor. Aslında klasik anlamda ürün satmak yerine işbirlikleriyle mevcut olan pazarı büyütmek ve mevcut olan pazarda da aslında Türkiye’nin üretim kabiliyetini yukarıya taşıma avantajını sağlıyor. Bu aslında birçok ülke için çok önemli bir avantaj. Özellikle savunma sanayinde yatırım yapmak isteyen ülkeler, Türkiye ile yapılan işbirliklerinin çok büyük faydasını görüyorlar. Bizim ülkemiz açısından da aslında mevcut kabiliyetlerimizin üzerine koyabileceğimiz, onları geliştirebileceğimiz bir imkan sağlıyor” dedi.
SON DAKİKA
- Doktoru son durumunu aktardı: Sırrı Süreyya Önder nefes almaya çalışıyor16 Nisan 2025Gündem
- Cesedi tam 1 yıl sonra bulundu!16 Nisan 2025Gündem
- Elvis Presley ile ilk televizyon röportajlarından birini gerçekleştirmişti: Hayatını kaybetti16 Nisan 2025Kültür ve Sanat
- Sırrı Süreyya Önder kimdir, nereli? Sırrı Süreyya Önder kaç yaşında?16 Nisan 2025Gündem
- Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Sırrı Süreyya Önder'in kızını geçmiş olsun telefon16 Nisan 2025Gündem
- Balıkçılık sezonunun tarihleri için yeniden değerlendirme talebi16 Nisan 2025Ekonomi
- Sırrı Süreyya Önder'in kızından yürek burkan sözler16 Nisan 2025Gündem
- Bakanlık müjdeyi verdi: Başvuranın hesabına 7.094 TL yatacak! Kimler Alabilecek?16 Nisan 2025Ekonomi
- Beğen%0
- Bunu Beğenmedim%0
- Ha-ha%0
- Şaşırtıcı%0
- Üzücü%0
- Öfke Uyandırıyor%0
İlk yorum yapan siz olun